Tillbaks till start.

 
Stortorget som tröstprojekt till andra byggföretag.

I en byggkartell måste alla få en del av kakan. Ombyggnaden av Stortorget var ett projekt som PEAB inte skulle ha för att hålla kartellen lugn. Ombyggnaden motsatte sig Östersundarna. I en omröstning i frågan på stormöte före beslutet var 90 procent emot. Då fortfarande kommunalråd, Jens Nilsson hävdade att Vi har pratat om ett nytt torg i 15 år. Det var han och Mats O Sundqvist som ägde fastigheterna runt torget och som ville värdehöja dem genom att låta kommunen förhöja stadsdelens attraktionskraft. Mats O Sundqvist kunde inte klaga när kommunen satsade på en totalavverkning. Ombyggnaden av torget beslutades av S-majoriteten med motiveringen att  Östersundsborna var värda ett nytt torg. Att lura på någon en vara under förespegling att det är gratis är förbjudet enligt marknadsföringslagen. Torget kostade 39 miljoner + förlusten av det gamla och lummiga med ett 70-tal uppvuxna träd. 

    

För att kunna bygga om torget hade det vanskötts i femton år sedan Vi enats om att låta kommunen färädla stadsdelen. Missprydande asfaltslagningar ersatte betydligt bilager lagningar med rätt material. ( Se exempel bild till vänster framför cyckeln.). Fontänerna var för dyra att driva och stängdes av. Paviljonen och uteserveringen revs.

 

Fontäner och träd ersattes av messmörsfärgad sten. Kostnaderna för att driva fontänerna på gamla torget var ca 15 000 per år. Uppvärmningen av nya Torget 1,2 miljoner/år.

Miss-skötsel bortom räddning på landsbygd ger centralisering. Centralisering ger nya byggjobb av skolor, bostäder och service.

Ope skola är död.


Ångsta skola miss-skött å det grövsta och byskolorna lever under ständig nedläggningshot för att skapa byggjobb genom centralisering.

.